Sunday, October 17, 2010

--- Vang Vieng és ami mögötte van ---


Kedves Hölgyeim és Uraim!
Üdvözöljük Vang Viengben, Laos elsőszámú szórakoztatóközpontjában, ahol egész évben dübörög a fesztivál! Kérem válasszanak, jobbra vagy balra tartanának-e? Jobbra karszthegyek, barlangok, kristályvizű lagúnák, balra ott a már említett buli, na meg a traktorbelső, amivel a patakon lehet lefele szánkázni, közben meg a sörből nagyokat nyelni!...

neha kisse szukosen...

 Udvozoljuk a tube paradicsomban!

ez itt az igazi helyi sport, es az tuti, hogy sosem maradt hidegen a palya
 jatsszak ezt Kambodzsaban is
 nem babra megy a jatek


Nohát mi jobbra mentünk, ám így sem lehet kikerülni azokat, akik hajnalig buliznak és részegen tube-olnak a kötelező Beer Laos-os pólóban, vízálló zsákkal a hátukon. Nem is lenne ezzel az egésszel semmi baj, de annyira turistás itt minden, hogy az már fáj, a klónok meg csak potyognak. A zene is hajnalig üvölt, életemben először elgondolkodtam egy füldugó vételén. 

 Gyere velem jobbra!



manki-fank



Szerencsére kárpótol a sok szép, amit napközben kapsz. Először is ott vannak a földből nagy hirtelenséggel égnek törő karszthegyek, reggelente szégyenlősen felhőkbe takarózva. Megmásztunk egy ilyen csodát, és az egészben a legjobb az volt, hogy mellénk szegődött négy helyi kölyök, akik mint a kismajom vezettek minket felfelé, volt ki flipflopban, az egyetlen kislány pedig mezítláb. Fentről aztán Lonely Planetből hajtogatott papírrepülőket küldtünk a tájra. Az ilyen hegyeket nem csak megmászni jó, gyomrukban megannyi Buddhát rejtő barlang bújik, csak győzd őket végigjárni! Csörgedeznek mindenfelé hívogató patakok is, néhol majomhintával vagy egyéb ugrálási lehetőséggel felvértezve. Pár nap alatt megcsodáltuk a környéket, viszont hiába szerettem volna nagyon, az időjárás nemigen kedvezett, szürke volt az ég és naponta többször esett. Napfényesebb vizekre eveztünk hát tovább, egyenesen Thaiföld volt a következő cél.



a bal also sarokban van a majomhinta, ott ugraltunk a vizbe

meztellab

Mr. Origami

 Beer Lao, kilatassal

egy kis fried rice ebedre



az igazi blue lagoon esovel pottyozve

egy Buddha barlang a sokbol



 csuf az ido, de nekunk igy is tetszik



helyi suli egyenbringakkal

 egy napot motoroztunk is


 gonosz nezesu neni huncut aruval, tan kecskefej es egyeb darabok? Mindenesetre megtiltotta hogy lefotozzuk...


kellemes vendeglato egyseg


 Vang Vieng ejjel

No comments:

Post a Comment